Podobné články

Jánošíkov golf
Pútnické miesto Marianka
Malkia Park - Orechová Potôň
Čákiho kaštiel v Prievoze
Náučný chodník Sama Chalupku
Údolie smrti

Miesta a výlety

Audiovizuálna hororovo-romantická show Spiritus Mortis na Bojnickom zámku

Petra Gordíková
0 komentárov

https://slovenskycestovatel.sk/item/bojnicky-zamok

V rámci podujatia Strašidelný zámok v SNM-Múzeum Bojnice sa návštevníci môžu tešiť na nezabudnuteľný príbeh prostredníctvom audiovizuálnej hororovo-romantickej show s názvom Spiritus Mortis. Nenechajte si ujsť túto výnimočnú príležitosť preniknúť do sveta hororu a romantiky v srdci Bojnického zámku, ktorý sa stane dejiskom tohto jedinečného zážitku.


📅 Prehliadky sú naplánované na obdobie od 25. apríla do 28. apríla a následne od 4. mája do 8. mája 2024.


Námetom show je pôvodná historická legenda o láske, zrade a pomste. Dávny príbeh prináša nápadnú podobnosť s dielom Edgara Allana Poea. Kreatívna dvojica autorov sa rozhodla pôvodný príbeh legendy rozprávať pôsobivou estetikou, ktorá je charakteristická práve pre jeho strašidelné poviedky. 


„Sústredíme sa na emócie, atmosféru, prežitok a fantáziu,“ hovorí o pripravovanom projekte režisér Peter Serge Butko. „Využívame prvky gotického romantizmu, ktorý ponúka skvelú možnosť prerozprávať jednoduchý, ale mystikou a tragédiou naplnený dej. A k tomu nám skvelo poslúžia priestory hradu a nádvorí.“ 


Počas prehliadky zámku sa na vyznačených zastávkach môžete tešiť na výbornú scénickú hudbu ako aj na žánrovú rozmanitosť projektu. Chýbať nebude ázijské tieňové divadlo, bábkové divadlo, animácie a výtvarné inštalácie,...


Celkové trvanie prehliadky je približne 90minút.


📌 Vstupenky na podujatie je možné si zakúpiť už v predpredaji na internetovej stránke SNM-Múzeum Bojnice: https://bojnicecastle.sk/strasidla-vstupenky/>.


Tešíme sa na vás!

Komentáre a hodnotenia

Pre informácie o aktuálnych otváracích hodinách kontaktuje priamo prevádzkovateľa!

Odber noviniek

Pravidelné informácie o nových udalostiach, zaujímavých výletoch a článkoch.

Problém s komentárom?