Podobné články

Zákľuky cez Čierny Balog a Sihlu
Výhľady nad Breznom z Kabátovej
7 základných vecí ktoré si treba vziať na turistiku
Košické mestské cyklotrasy
Popod Klenovský Vepor na Salaš Zbojská
Dunajská cyklocesta

Viac od autora

Ozubnicová trať Tisovec - Zbojská
Na vrchol Nízkych Tatier - Ďumbier
Náučný chodník Voniaca
K Dobročskému pralesu
Do stredu Slovenska na Hrb
Cyklopotulky Horehroním

Turistika a cyklopotulky

Kyslíková dráha pri Brezne

Región Horehronie
0 komentárov

Kyslíková dráha alebo tiež Chodník zdravia je 1,5 km dlhý lesný chodník na okraji mesta Brezno. Počas prechádzky si môžete precvičiť svoju koordináciu, zmysly a správne dýchanie a očaria vás aj krásne výhľady na mesto Brezno.


Lesný chodník zdravia s deviatimi zastaveniami sa nachádza v areáli prímestského lesíka, v doline Lazná v Brezne nad nemocnicou, v ochrannom pásme Národného parku Nízke Tatry. Chodník zdravia harmonizuje telo a dušu cez spojenie pohybu a relaxácie. Počas prechádzky dráhou sa môžete na jednotlivých stanovištiach umiestnených  na samorastoch dozvedieť ako funguje správne pohybové a dychové cvičenie.


Na trase dráhy nájdete niekoľko zdrojov vody - prameň Márie, Juraja a Heleny, Martinov prameň, Jozefov prameň a Štefanov prameň. Celkom 30 studničiek vybudoval a udržiaval Štefan Libič, ktorý ich pre ďalšie generácie odovzdal prostredníctvom Červeného kríža. Vďaka pánovi Libičovi mnoho ľudí pozná tieto pramene práve ako pramene uja Libiča. Chodník zdravia dokonca denne využíva množstvo športovcov i rekreantov. Ak sa chcete k nim pridať, neváhajte, zastavte sa v Brezne a strávte chvíľku relaxu počas prechádzky chodníčkami určenými hlavne na oddychové prechádzky v lone prírody.

Komentáre a hodnotenia

Pre informácie o aktuálnych otváracích hodinách kontaktuje priamo prevádzkovateľa!

Odber noviniek

Pravidelné informácie o nových udalostiach, zaujímavých výletoch a článkoch.

Problém s komentárom?