Články nový článok

Mestá a obce21Miesta a výlety18Turistika a cyklopotulky18

Prehľady turisticky zaujímavých a sprístupnených miest, výletov a iných dobrodružstiev. Články v tejto sekcii vám môžu poslúžiť ako inšpirácia pre naplánovanie vašej ďalšej cesty, resp. výletu po Slovensku. Určite si tu nájdete aj menej známe, netradičné či inak pozoruhodné miesta ktoré ste nepoznali. A že sa Slovensko má čím popýšiť! Prírodné útvary, hrady a zámky, túry a cyklotrasy, kultúrne objekty, športové vyžitie a omnoho viac.

Audiovizuálna hororovo-romantická show Spiritus Mortis na Bojnickom zámku

Spiritus Mortis, hororovo-romantická show v rámci Strašidelného zámku v SNM-Múzea Bojnice, ponúka návštevníkom nezabudnuteľný zážitok.

Údolie smrti

Dukliansky priesmyk

Vechec a jeho príroda

Obec Vechec sa nachádza vo Vranovskom okrese, v Prešovskom kraji, rozprestiera sa v údolí potoka Lomnica na východnom úpätí Slánskych vrchov.

Drobná architektúra pripomína slávnu históriu, predovšetkým cisárovnú Sisi

Bardejovské Kúpele sú medzinárodne známe  svojimi 10 prameňmi prirovnávanými  k tým vo francúzskych kúpeľoch Vichy.

Výlet na Ranch13

U nás najdete zábavu, pohodu, odpočinok s rodinou a priateľmi.

Malkia Park - Orechová Potôň

Malkia Park - miesto na oddych pre celú rodinu, miesto, kde nájdete exotické, ale aj domáce zvieratká. Dozviete sa tu zaujímavosti zo života zvierat a zvieratká môžete nakŕmiť špeciálnou potravou.

Jánošíkov golf

Chcete sa zabaviť a stráviť príjemné chvíle s rodinou a priateľmi? Príďte si k nám vyskúšať hru adventure golfu.

Hrad Beckov

Beckovský hrad je zrekonštruovaná zrúcanina hradu na strmom, 70 metrov vysokom brale nad mestečkom Beckov. Z diaľky je dobre viditeľná silueta. Hrad bol vybudovaný v 12. storočí.

Arborétum Mlyňany

Arborétum Mlyňany sa nachádza v obci Vieska nad Žitavou na ploche 67 hektárov. Založil ho v roku 1892 Dr. Štefan Ambrózy-Migazzi.

Predajnianske vodopády

Pri obci Predajná sú v nadmorskej výške 725 m n. m. situované dva Predajnianske vodopády – prvý s výškou 5 m a druhý s výškou 2,5 m.

Hrebeňom Nízkych Tatier

Hrebeň Nízkych Tatier ponúka pre turistov jeden z najkrajších turistických úsekov.

K Vajskovskému vodopádu

10 km dlhá Vajskovská dolina sa považuje za jednu z najkrajších v Nízkych Tatrách. 9 metrov vysoký Vajskovský vodopád je v závere doliny.

Čákiho kaštiel v Prievoze

Čákiho kaštieľ v Prievoze dal postaviť v blízkosti Bratislavy ako svoje letné sídlo gróf Eugen Čáki, pravdepodobne v roku 1902.

Ozubnicová trať Tisovec - Zbojská

Na trati Tisovec - Pohronská Polhora môžete obdivovať nevšedné pohľady z historického vláčika, ktorý prechádza krásnou prírodou Muránskej planiny.

K Dobročskému pralesu

Národná prírodná rezervácia Dobročský prales je jednou z najstarších pralesovitých rezervácií, ktoré u nás môžme navštíviť.

Náučný chodník Sama Chalupku

V obci Horná Lehota, môžeme nájsť rodný dom s pamätnou tabuľou jedného z najvýznamnejších slovenských romantických básnikov, Sama Chalupku.

Pútnické miesto Marianka

Do Marianky mieria každý týždeň húfy ľudí na nedeľnú prechádzku k zázračnému lesnému prameňu. Desaťtisíce ďalších sem pravidelne prichádzajú na púte.

10 najväčších plies na Slovensku

Pleso je typ jazera, ktoré vzniklo roztopením ľadovca v horách. Teplota vody v plesách ani v lete nedosahuje viac ako 15 stupňov.

Odber noviniek

Pravidelné informácie o nových udalostiach, zaujímavých výletoch a článkoch.