Podobné články

Obec Báhoň
Obec Malé Leváre
Mesto Kežmarok
Obec Dubová
Mesto Levoča
Obec Hamuliakovo

Viac od autora

Mesto Liptovský Hrádok
Obec Blatné
Mesto Levoča
Obec Bernolákovo
Mesto Banská Štiavnica
Obec Michal na Ostrove

Mestá a obce

Obec Cífer

Slovensko Zdola
0 komentárov

Obec Cífer spolu s pridruženými časťami Pác a Jarná je najväčšou obcou Trnavského okresu. Leží v jeho juhozápadnej časti.

https://slovenskycestovatel.sk/city/cifer

Obec leží medzi dvomi dôležitými dopravnými trasami: cestnou a železničnou - medzi Trnavou a Bratislavou. V obci je vysoko rozvinuté poľnohospodárstvo, strojárska a potravinárska výroba. Obec Cífer leží na juhovýchodnom okraji Trnavskej pahorkatiny v plytkej úvalinnej doline potoka Gidra. Nadmorská výška obce je 147 m n. m., širšie okolité územie je v rozmedzí 140 – 165 m n. m.


Miestna časť Pác

Miestna časť Pác bola a je malou obcou ležiacou na potoku Gidra, asi 2 km juhovýchodne od Cífera. Tvorí ju 158 domov a žije v nej 347 obyvateľov. Jeho katastrálne územie má rozlohu 538 ha. Od roku 1974 je súčasťou Cífera. Vedľa obce sa nachádza rekreačné stredisko spolu s kúpaliskom. V tesnej blízkosti obce prechádza diaľnica D61. V obci prevažuje poľnohospodárska výroba.


Miestna časť Jarná

Ležiaca asi 2 km severozápadne od Cífera na potoku Gidra proti jeho prúdu, je malou dedinkou. Pozostáva zo 116 domov a žije tu 180 obyvateľov. Jej katastrálne územie má rozlohu 216 ha. Obec mala postupe štyri názvy: Dajta, Gocnod, Bozelechov a Jarná. V roku 1974 sa stala Jarná súčasťou Cífera. V obci prevažuje poľnohospodárska výroba.


Komentáre a hodnotenia

Pre informácie o aktuálnych otváracích hodinách kontaktuje priamo prevádzkovateľa!

Odber noviniek

Pravidelné informácie o nových udalostiach, zaujímavých výletoch a článkoch.

Problém s komentárom?